Jak barva vašeho oblečení ovlivňuje vaši náladu?

Naše vnímání různých barev je určováno zvyky, kulturními tradicemi a v mnoha ohledech samotnou přírodou. Například je známo, že červená barva zvyšuje naši tepovou frekvenci. Pokud tedy jde o výběr šatníku, výběr správných barev může zlepšit vaši náladu a zvýšit atraktivitu pro vaše okolí.  

Červená

Tato barva není tak přímočará, jak by se mohlo zdát. Nosit červenou vyžaduje odvahu a správný úsudek. Musíte vybrat odstín, který bude ladit s barvou pleti. Červené oblečení může zvýšit vaše sebevědomí a pomůže vám vyniknou v davu. Ve většině částí světa má červená barva auru nebezpečné vášně a sexuality. Pokud nejste v Indii, samozřejmě, kde je to tradiční barva svatebních šatů.

Kombinace červené a černé se již dlouho stala módní klasikou. Můžete také nosit červenou s bílou nebo béžovou pro vyváženější a měkčí efekt.

Žlutá

Tato slunečná a život potvrzující barva pomůže najít sblížení i s těmi nejvíce nedůvěřivými a obezřetnými osobnostmi. Stejně jako u červené barvy však musíte být opatrní při výběru odstínu, který bude ladit k pokožce. Pokud si nejste jisti odstínem, který jste si vybrali, zkuste to nejprve s doplňky nebo sukněmi – předměty, které neovlivní vaše barevné schéma horní části těla. 

Modrá

Ať už plánujete odpočinout si po náročném dni v práci nebo se chystáte na důležité první rande, sáhněte po modré barvě oblečení. Tato barva vám jistě pomůže uvolnit se a vytvořit pozitivní první dojem. 

Pokud se odstín ukáže jako příliš tmavý, bylo by moudré obraz zjemnit kombinací modrých doplňků s neutrálním nebo světlým oblečením.

Zelená

Další barva, která může být uklidňující a povzbuzující najednou. Zelená má mnoho odstínů, takže je vhodná pro všechny typy pleti. Pokud používáte tlumený odstín, můžete si pohrát tím, že zkombinujete zelené kousky se šperky nebo kloboukem ve světlé barvě. 

Fialová

Tato barva je nezbytná pro vytvoření zkušeného a sebevědomého dojmu. Doporučujeme vám například na pracovní pohovor nosit fialovou. Díky fialovým předmětům může mladá tvář vypadat zraleji. Fialová navíc může oživit i ten nejpozemnější vzhled. Fialové barevné schéma je ideálně doplněno pastelovými odstíny. 

Čtěte také: Energie – jak si ji jednoduše dobít? Stačí k tomu jeden víkend.

Černá

Barva, která vyhovuje všem! Pokud jde o oblečení, černá je známá tím, že vytváří zeštíhlující vizuální efekt. Obecně řečeno, černě zbarvené předměty mohou vytvářet dvojí dojem smutku a zvýšené elegance. Abyste zajistili, že se díky vašemu černému oblečení budete cítit okouzlující místo morbidní, doporučujeme jej kompenzovat jediným zářivě zbarveným detailem nebo ornamentem.

Oranžová

Barva, která kombinuje slunečnou kvalitu žluté a intenzitu červené. Oranžová je považována za ideální pro stimulaci aktivity a probuzení kreativity. Tuto soběstačnou barvu byste neměli kompenzovat ničím nápadným. Zkuste to místo toho použít v kombinaci se studenými nebo neutrálními barvami.

Autorský text

Autor: Zuzana Žáková
zavřít reklamu