Kancelář ve stylu Feng Shui může být klíčem k úspěšnější kariéře a lepšímu životu

Kancelář ve stylu Feng Shui se pro vás stane pozitivním a produktivním středobodem pro práci. Feng Shui není o způsobu zdobení v čínském stylu, je o energii a přitažlivosti. Účelem je učinit z prostoru místo, které spouští konkrétní emoce a pocity.

Neexistuje jen jedna metoda, jak Feng Shui vnést do kanceláře. Záleží hlavně na vaší osobnosti, profesionálních cílech a také na tom, k čemu se místnost konkrétně používá.

Z odborného hlediska Feng Shui zvyšuje podnikatelské potenciály z toho důvodu, že přiláká více klientů a podněcuje také štěstí a větší bohatství.

Zde je několik odborných tipů pro vytvoření domácí kanceláře:

Optimální rozložení

Stůl by měl směřovat k místu, odkud vidíte, kdo přichází a odchází z místnosti. Naopak vaše záda obrácená ke dveřím vytváří zranitelnost a úzkost. Jenže ne všechna uspořádání kanceláře umožňují ideální polohu stolu.

Pokud nemáte jinou variantu než se otočit zády ke dveřím, zavěste před svůj pracovní prostor zrcadlo. Nově příchozí tak snadno zpozorujete, stejně tak i ty, co místnost opouští. V ideálním případě by měla vaše záda směřovat ke zdi (nikoliv k oknu nebo jinému nábytku).

Výběr stolu

Jedním z nejdůležitějších kusů nábytku v každé domácí kanceláři je samozřejmě stůl. Na něj se kladou asi největší nároky. Měl by být robustní a v dobrém stavu. Ať už si vyberete jakýkoliv styl nábytku, ujistěte se, že nohy stolu jsou rovnoměrné a nedochází k žádnému náklonu.

Dřevěné stoly jsou ideální verzí, jelikož jsou z přírodního materiálu, který je prakticky neměnný. Součástí stolu by měly být praktické zásuvky na uložení věcí.

Povrch stolu udržujte v čistotě, stejně tak mějte pořádek i v zastrčených zásuvkách. Kromě přírodních odstínů v barvě ořechu, je k dispozici také bílá barva. Ta je skvělou volbou pro ty z vás, kteří potřebují stimulovat kreativitu a pracují v těchto tvůrčích oborech.

Jaké barvy se hodí do kanceláře ve stylu Feng Shui?

Barvy, které si určíte, by měly podléhat skutečnosti, jakou práci vykonáváte. Co profese, to trochu jiná barva. Člověk nemůže počítat s tím, že by stejné barvy, přispěly ke stejné produktivitě účetní nebo grafického designéra.

Jak jsme již naznačili, bílá barva úzce koresponduje s kreativitou. Mezi další barvy patří také zelená znázorňující růst, černá představuje vodní prvek a spojení s penězi, zatímco fialová jasnost. Pokud jste ve stresu, pomohou vám tóny zemitých barev.

Nezapomeňte ani na rostliny

Mezi velmi oblíbenou rostlinu pro Feng Shui se řadí Pilea Peperomioides nebo také lidově řečeno – čínská rostlina s penízky (vlastní kulaté listy vypadající jako malé mince). Stala se trendem.

Nicméně všeobecně platí, že ve Feng Shui stylu, může být jakákoliv rostlina se zaoblenými listmi. Z drtivé většiny je tohle charakteristické pro sukulenty. Jsou parádním doplňkem na stůl. Co se týče květu, preferuje se fialové a červené květenství. Takovou známou rostlinou je třeba orchidej.

Osvětlení

Dobře osvětlená kancelář je potřeba, protože práce v tmavé kanceláři je vyčerpávající. I když je dostatek přirozeného světla ideální, všechny kancelářské prostory vyžadují doplňkové osvětlení z lamp. Bez ohledu na to, jaký styl lampy si vyberete, upřednostněte jiné, než fluorescenční žárovky.

Obrazy na stěně

Umění je součástí každé kanceláře ve Feng Shui stylu. Umístěte si sem obrazy lidí, které obdivujete a snažíte se jim podobat. Použijte také pozitivní namalované mantry a připněte je na zeď.

Provoňte svou novou kancelář

Použijte vůni k vytvoření rovnováhy. Doporučují se citrusové éterické oleje, které jsou velmi užitečné v dlouhých a stresujících dnech. Novodobé moderní difúzery zase vynikají nejrůznějšími tvary a vůni do prostoru disperguje ultrazvuk.

Zdroj: realsimple.com

Autor: Renata Horáková
zavřít reklamu