Jak naplno používat Facebook Messenger?

Facebook Messenger je bezplatná platforma, která slouží více jak miliardě uživatelům se spojit se svým okolím zcela zdarma. Prakticky každý z nás denně Facebook a Messenger používá. Víte však, co znamenají jejich symboly?

Symboly

Messenger vás informuje o stavu každé zprávy, kterou odešlete, pomocí řady kruhových symbolů, které můžete vidět v pravém dolním rohu zprávy.

Kruh orámovaný modrou barvou znamená, že se zpráva odesílá. Stejný kruh s modrou fajfkou upozorňuje, že zpráva byla odeslána. Vyplněný modrý kruh s bílou fajfkou je symbolem, že zpráva byla doručena a jakmile si příjemce zprávu přečetl, zobrazí se místo modrých kruhů profilová fotografie.

Ikony při psaní zpráv

Jakmile otevřete zprávu pro psaní, v dolní části obrazovky se zobrazí čtyři ikony.

  1. První z nich je mikrofon – umožňuje nahrávat a posílat hlasové zprávy.
  2. Další je čtverec zobrazující panoramata – umožňuje posílat fotografie.
  3. Fotoaparát – díky němu si pořídíte okamžitou fotografii a odešlete ji.
  4. Poslední čtyři tečky znamenají vaši lokaci, kterou můžete sdílet.

Nechybí ani oblíbené smajlíky, mezi nimiž si můžete vybrat i ze samolepek, gifů nebo emodži. Všimli jste si „palce nahoru“? Tím vyjádříte „like“ osobě nebo skupině, se kterou chatujete.

Mazání zpráv

Pokud jste odeslali něco, co jste si nakonec rozmysleli, máte deset minut na to, abyste zprávu smazali. Klepněte na zprávu a zvolte „odebrat pro každého“.

Volání

Facebook Messenger umožňuje také hlasové hovory či videohovory, a to jak jednotlivci, tak celé skupině. Chcete-li volat pouze jednomu kontaktu, jednoduše otevřete konverzaci zpráv s touto osobou a potom klepněte na ikonu telefonu v horní části obrazovky. Chcete-li zavolat skupině, otevřete konverzaci zpráv se všemi kontakty, se kterými chcete mluvit, a potom klepněte na ikonu telefonu. Jakmile zahájíte hlasový hovor s jednou nebo více osobami, můžete si udělat videochat klepnutím na ikonu fotoaparátu.

Využíváte Messenger k bezplatnému telefonování nebo jste ještě tuhle vymoženost neobjevili?

Autor: Bára Králová
zavřít reklamu