Knihy, které byste měli přečíst, než začnete podnikat

Vzdělání je pro člověka velmi důležité, zvláště tehdy, když se chce pustit na podnikatelskou cestu. Než se někam ale vydáte, doporučujeme přečíst tyto knížky.

Alchymista – Paulo Coelho

Paulo Coelho je uznávaný autor, jehož díla se prodávají po celém světě, ovšem Alchymista se stal eposem. Kniha pojednává o cestě za snem. Paulo si klade za cíl přimět čtenáře, aby pochopili, co to znamená být optimistický a jak důležité je věřit ve své vlastní já.Základní je, že nejjednodušší věci v životě jsou často nejdůležitější, a moudrý je ten, kdo tomu rozumí.

Jak získat přátele a působit na lidi – Dale Carnegie

Tato kniha je stará dobrá klasika, která byla poprvé vydána v roce 1936. Prodalo se jí víc jak 15 milionů kopií. Kniha je průvodcem v osobním rozvoji, čtenáře nakonec naučí, jak dosáhnout a udržet si celoživotní úspěch. Obsahuje odkazy na to, jak zacházet s lidmi, jak je přimět k tomu, aby s vámi byli na stejné notě, jak je přimět udělat to, co chcete, a jak se stát dobrým vůdcem.

Myšlením k bohatství – Napoleon Hill

Je to již více než 70 let od doby, kdy byla kniha poprvé vydána, a za tu dobu získala mezi širokou veřejností obrovský respekt a oblibu. Kniha dává čtenářům třináct jasných kroků k dosažení bohatství doplněného dotazníky, ukázkovými cviky a doprovodným textem. S touto knihou v ruce a mysli prostě nemůžete nic pokazit!

Tajemství – Rhonde Byrne

Tato kniha se stala nejprodávanější knihou roku 2006, na níž je založen i stejnojmenný film. Vše se točí kolem zákona přitažlivosti, že všechno, co se nám stane, je kvůli tomu, co si myslíme a co děláme. Dobré kvůli pozitivním myšlenkám, zlé kvůli negativním myšlenkám atd. Kniha patří mezi nejlepší motivační knihy.

7 návyků skutečně efektivních lidí – Stephen R. Covey

Dr. Stephen R. Covey je velmi vyhledávaný pro svou práci na knize Sedm návyků vysoce efektivních lidí. Poskytuje rámec, který pomáhá pochopit proces osobního rozvoje. Dr. Covey tvrdí, že pokud dobře pracujete na porozumění, učení, myšlení a výuce těchto principů, nakonec vás budou zásadním způsobem ovlivňovat a změní vás k lepšímu.

Tak co, znáte alespoň jednu, četli jste některou, nebo jsou vám uvedené knížky cizí?

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu