Najít nejlepší parfém pro muže znamená sladit vůni tak, aby odpovídala jejich jedinečnosti. Jaké byly ty nejoblíbenější a nejlépe vonící v roce 2019?

Zpočátku to může vypadat jako nemožný úkol, otestovat každou značku a model parfému, a je jedno, jestli si vůni vybíráte sám nebo ji vybírá vaše partnerka s ohledem na vaši osobnost. Ve skutečnosti neexistuje žádný nejlepší parfém. Každý člověk je jiný a líbí se mu něco jiného. Trik, jak najít tu nejlepší kolekci právě pro vás, je ujasnit si, co chcete, aby o vás vůně řekla. Zde je jen několik návrhů, které vám pomohou začít s hledáním nejlepší vůně.

O čem jsou vůně

Existují vůně, které vyzařují smyslnost, s tóny kůže a kořeněné skořice. Dále takové, které působí jako letní vzdušné osvěžení se sladkými a lehkými květinovými tóny. A jiní mohou zase vyzařovat sílu a mužnost svými dřevitými tóny a pižmem. Další věcí, která stojí za zmínku, je, že některé parfémy jsou vhodnější pro zasedací místnosti a jiné pro koktejlové večírky. Je to všechno o hraní na konkrétní silné stránky. A jaké parfémy získaly loni nejvíce ženských komplimentů?

Fierce by Abercrombie & Fitch

Jde o sladkou, dřevitou vůni s tóny kardamomu, citronu, pomeranče a jedle. Ve svém aromatickém srdci má tento parfém tóny bohatého jasmínu, rozmarýnu, růže a konvalinek. A v samém základu jsou známky teplého vetiveru, pižma, oakmossu a brazilského růžového dřeva, které pomáhají svázat citrusové a květinové pocity. Svěží a kořeněná vůně je navržená jako výzva mladší a divočejší mužské stránce. Je určena pro ty, kdo se nebojí žít na hraně.

Jean Paul Gaultier Le Male

Le Male je vůbec první mužskou vůní Jean Paul Gaultiera. Le Male je symbolizována sladkou mátou, levandulí a vanilkovými tóny, což je skvělá poklona každému muži, který je opravdu nezapomenutelný. Silné artemisie, kardamon, máta a bergamot tvoří horní tóny, následované tóny levandule, pomerančového květu, skořice a kmínu. Základem je santalové dřevo, vanilka, tonky fazole a jantar, které pomáhají završit charismatickou vůni. Je jemná a mužná zároveň, prostě skvělá!

Dior Homme Intense

Dior Homme Intense je moderní mistrovské dílo od Diora. Vůně dává ostatním vědět, že přesně víte, co děláte. Parfém je velmi dobře vyladěný, sofistikovaný a voní moc dobře. Je ideální pro večerní nošení a chladné počasí, hodí se během formálních i neformálních akcí.

Paco Rabanne 1 milion

1 milion Paco Rabanne je vzrušující vůně. Zpočátku cítíte mátu, sladké grapefruity a krvavě oranžové pomeranče. Ty nakonec vyblednou a jsou následovány kořeněnou skořicí, růží a blond kůží. V srdci vůně najdete základní tóny bílého dřeva, jantaru a pačuli, které dokonale vyjadřují maskulinitu. 1 milion spojuje elegantnci, bohatství, dobře padnoucí oblek a vášně muže „na lovu“. Díky těmto charakteristikám je jedním z nejoblíbenějších parfémů i mezi ženami.

Yves Saint Laurent La Nuit De L’homme

Ať už jste svobodný člověk, který potřebuje sbírat co nejvíce telefonních čísel nebo jste prostě muž, který rád flirtuje, pak tato vůně může být pro vás ta pravá. YSL La Nuit je velmi jemná, hladká a sladká. Kardamon je přítomen v horních tónech a Bergamot a levandule jsou přítomny ve středních polohách. Díky tomu je tato úžasná vůně natolik mužská, aby se její nositel cítil sexy. YSL La Nuit je bezpečnou volbou pro romantickou večeři, noc nebo rande a lze ji nosit kdykoli během roku.

Creed Green Irish Tweed

Jsou věci, které nestárnou, věci, které si v průběhu let zachovávají stále své kouzlo a eleganci. Green Irish Tweed, běžně známý jako GIT, je jednou z nich. Vůně z domu Creed byla uvedena do světa v roce 1985 a stále je velmi oblíbená mezi mnoha celebritami. Clint Eastwood, Pierce Brosnan nebo George Clooney na ni nedají dopustit. Parfém vyjadřuje bohatství, důvěru a jednoduchost. GIT je nesmírně všestranný, takže jej můžete nosit náhodně i formálně.

A co byste ještě měli vědět? Vůně procházejí progresí: horní tóny trvají několik minut, střední 30 minut až 1 hodinu, a základní prvky vydrží obvykle 8 hodin.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu