Už víte, kde oslavíte Nový rok? Jistě, můžete být na horách nebo na pražském Václavském náměstí. Anebo se vydat za hranice ČR i všedních dnů

Oslavy Silvestra se obvykle plánují už dlouho dopředu. Ale nemusí to tak být nebo můžete své plány změnit. My vám totiž nabízíme zcela jedinečné a netradiční místa, kde si oslavy opravdu náležitě užijete. Co se třeba projet vlakem po Asii? Nebo se zúčastnit maškarní party? Podívejte se, co všechno ještě můžete podniknout.

Britské Panenské ostrovy

Neuvěřitelnou oslavou může být plavba na svém vlastním soukromém katamaránu po klidných vodách Britských Panenských ostrovů. Posádka vám připraví vskutku originální zážitek! Speciální šampaňské ve scénickém prostředí, kde plavidlo zakotví. Na pobřeží jsou desítky jachet a člunů a pláž je plná barů a ukotvených lodí. Nebo se můžete vydat na rodinně orientovanou silvestrovskou party Trellis Bay s jídlem, pitím a zábavou.

Pláž Miramar, Montecito

Jedno z nejžhavějších zahájení roku si můžete užít v jižní Kalifornii, Rosewood Miramar Beach, například návštěvou přímořské restaurace resortu, se speciálním pětichodovým prix-fixe menu vytvořené slavným šéfkuchařem. Na odeslání roku 2019 si skutečně pochutnáte! Na Silvestrovské oslavě v baru Bar si zase hosté mohou užít slavnostní atmosféru, když vtančí do roku 2020 s živou hudbou do 12:30 dopoledne, která je doprovázena o půlnoci podávaným bezplatným šampaňským.

Marrakech, Maroko

V Marakéši si užijete pravou italskou oslavu. Možná se to zdá divné, ale tento výjimečný zážitek za to stojí. Slavnostní italská maškaráda inspirovaná novou restaurací SESAMO, která byla otevřena v prosinci, či Royal Mansour zdobený červenými a zlatými svícny a benátskými maskami, vítá hosty komediální dell’te představením s ikonickými postavami italských komedií. Večerní zábava bude zahájena slavnostní večeří s šéfkuchařem Massimilianem a novým italským menu.

Ze Singapuru do Bangkoku

Zkuste strávit Nový rok na palubě Belmondova východního a orientálního expresu! Cesta trvá od 29. prosince 2019 do 1. ledna 2020. Odjíždí se ze Singapuru, potom zamíříte na Kuala Lumpur a konečná stanice je v Bangkoku 31. prosince. Ve slavnostní večer se vraťte do vlaku na skvělou večeři s thajskými tanečními představeními, DJem a ohňostrojem.

Paradise Island, Bahamy

Bahamy jsou zpět! Podívejte se na festival Junkanoo, který je proslulý po celém světě. Živé zobrazení kostýmovaných tanečníků a hudebníků je ztělesněním toho, co dovolená na Bahamách znamená. Navštívit můžete Ocean Club, letovisko Four Seasons, restauraci Jean-Georges DUNE, která v roce 2020 pod jasným bahamským nebem nabídne čtyřchodové silvestrovské menu a DJ se skvělou hudbou.

Reykjavík, Island

Ačkoli jsou v hlavním městě ohňostroje technicky zakázány, městská rada tato omezení zruší na jednu slavnostní noc, což znamená, že téměř všech 200 000 místních obyvatel lze na Silvestra najít na jednom místě. Najdete zde také milovníky tance a pití kolem organizovaných ohňů po celém městě podle tradice, která sahá až do středověku, kdy rybář „spálil staré“, aby udělal cestu pro nové. O kocovinu se pak na Nový rok můžete postarat výletem do horkých pramenů a termálních lázní.

Valparaíso, Chile

Vydejte se na nejstarší chilské přístavní město na tři dny oslav a na ohňostroj, který je největším v Latinské Americe. Pyrotechnická podívaná trvá téměř půl hodiny a ohňostroje jsou vypuštěny ze 17 různých člunů podél pobřeží.

Hong Kong, Čína

Noční světelná show, která osvětluje Victoria Harbour každý večer, je bezpochyby velkolepá. Ve srovnání s ohňostrojem na Silvestra však bledne. Vše si užijte nejlépe při plavbě lodí ze střešního baru. Město má neuvěřitelný potenciál a je opravdu z čeho vybírat. A jestliže vypijete příliš mnoho šampaňského, rezervujte si na příští ráno stůl v MO Baru Mandarin Oriental, kde si můžete dopřát nejzdravější čínskou snídani ve městě.

Jsou to skvělé tipy. Takže stále jste rozhodnuti trávit Silvestra tradičním způsobem a v České republice?

Autor: Karel Mareš
zavřít reklamu