Chcete se stát milionáři? Klíčem k úspěchu je mít různé toky příjmů. Strategie budování bohatství

Klidně se může stát, že přijdete o práci ze dne na den. Nikomu to nepřejeme, ale co v takové situaci dělat? Je to těžké. Abyste měli vždy jistotu, je dobré mít více zdrojů, odkud peníze můžete čerpat. Milionáři to dělají také tak. Jak se ukazuje, peníze pocházející z různých zdrojů nejsou jen skvělou taktikou pro nenadálé události, je to také způsob, jak vybudovat bohatství.

Jak jsou na tom milionáři?

Tom Corley, autor knihy Rich Habits (volně přeloženo: Návyky bohatých), studoval zvyky milionářů během 5 let trvající studie. Co zjistil? Milionáři, kteří si své peníze vydělali na tom byli následovně:

  • 65 % mělo 3 toky příjmů
  • 45 % využívalo 4 toky příjmů
  • 29 % čerpalo z 5 nebo více zdrojů

Jak na to?

Mít více toků příjmů je jako diverzifikace vašeho investičního portfolia. Když se jeden zdroj dostane do potíží, ostatní jej nahradí. Zde je několik příkladů, jak můžete začít vytvářet vícezdrojový příjem. Pokud stále pracujete, začněte podnikat. Jestliže už podnikáte, skvělé! Jste na dobré cestě, jak se dopracovat bohatství. Stačí málo. Rozšiřte své podnikání i do jiných oblastí. Ptáte se, zda máte vytvořit 2 samostatné společnosti. To udělat můžete, jen buďte připraveni na 2 práce na plný úvazek.

Portfolio

Je mnohem snazší najít více zdrojů příjmů v podniku, který už máte. Když jste například kouč, lektor a podobně, není nic snazšího než začít psát knihu o své práci nebo blog. Můžete ale také prodávat digitální kurzy. Nebo můžete vydělávat v přidruženém prodeji svého know-how či produktů, které při své práci používáte. Stejně tak lze prodávat poradenství větším společnostem. A pokud vyděláte dost a jste připraveni, pak si klidně troufněte na otevření jiného podniku.

Pasivní zdroje příjmů

Pasivní příjem jsou peníze, které vyděláváte, aniž byste museli vynakládat mnoho úsilí. Je to konečná fáze finanční svobody, není to pouhý sen. Pokud se budete řídit výše uvedenými radami, můžete dojít k tomu, že digitální prodej, vaše internetová nabídka rad v oboru či cokoli dalšího, budou vydělávat za vás. I když z vás nebude milionář hned nebo možná nikdy, vaše příjmy budou vyšší a vy budete žít v jistotě!

Možná to není tak snadné, jak to vypadá, ale popřemýšlejte a alespoň něco vyzkoušejte!

Autor: Martin Liška
zavřít reklamu