Nemusíte být miliardář a přesto si můžete pronajmou ostrov. Zkuste naše tipy a užijte si kousek ráje

Hollywoodské celebrity, miliardáři a bankovní lupiči či velcí hráči finančních podvodů si ostrovy pronajímají běžně. Ale dovolit si to můžete i vy sami. Soukromé ostrovy, které se nabízejí k pronájmu, vám slibují pobyt plný krásy a odpočinku. Díky takovému pobytu naberete sílu a energii, a to vše aniž byste vyprázdnili své účty a naspořené finance! Podívejte se na naše tipy a ceny pronájmu ostrovů, možná budete překvapeni!

Brother Island, El Nido, Filipíny

Odlehlý ostrov se nachází přibližně dvě hodiny plavby lodí od El Nido. Návštěvníci najdou ostrov plně vybavený personálem, s místním správcem, hospodyní, kuchařem, rybáři a hostitelem. Můžete relaxovat na pláži, jezdit v kajaku, šnorchlovat, zkusit místní rybolov či plážovou masáž, které si objednáte přímo na místě. Jídlo je tradiční filipínské a velmi zdravé. Ceny pro skupinu 12 osob začínají na 2.600 Kč za osobu, děti do 6 let mají pobyt zdarma. Na ostrově musíte strávit alespoň 2 noci.

Båtholmen, Norsko

Chcete-li více přírody, zvažte ostrov Båtholmen, který se nachází v souostroví Hvaler v Norsku. Soukromý ostrov s vlastním stravováním nabízí hostům mnoho outdoorových aktivit: ryby k přípravě jídla si nachytáte přímo v přístavišti, projdete se po pláži za odlivu nebo si pronajmete motorový člun pro průzkum okolí. V noci si můžete užít báječný táborák. Vše potřebné se dá nakoupit v místním obchůdku. Ceny začínají na 1.600 Kč pro rodinu se 2 dospělými a 3 dětmi nebo pro 4 dospělé osoby.

 

Bird Island, Belize

Bird Island nabízí pro každého návštěvníka něco, ať už jde o romantický útěk či skupinu přátel, kteří si chtějí užít zábavu na slunci. K jižnímu pobřeží Belize můžete letět, řídit nebo si pronajmout místo v raketoplánu! Jinak si hosté mohou vybrat ze široké nabídky aktivit přímo na ostrově. Můžete si zaplavat, zarybařit, šnorchlovat nebo se projíždět na kajaku. Je zde také mnoho krásných míst pro pěší turistiku. Pro skupinu 6ti lidí je cena za osobu a noc okolo 3.300 Kč.

Melody Key, Florida

Tento ostrov nabízí výjimečný zážitek. Leží mimo hlavní síť a nabízí rustikální pocit, aniž byste se museli vzdát pohodlí domova. Malý kousek ráje je vybaven vyhřívaným bazénem, klimatizací, zvukovým systémem a Wi-Fi. Pokud chcete prozkoumat okolí, nejlepší je shromáždit posádku a nasednout na katamarán. Ostrov je přístupný ze Summerland Key zajištěnou dopravou. Na ostrově se může ubytovat až 8 lidí, pak ceny začínají na 4.000 Kč na osobu a strávenou noc.

Plocica, Chorvatsko

Ovšem nemusíte jezdit až na kraj světa, ostrov k pronájmu seženete i na Jadranu. Plocica nabízí velkolepý výhled na krajinu a notnou dávku historie. Tento samoobslužný ostrov je domovem majáku z roku 1887 a nachází se mezi ostrovy Hvar a Korčula. Jsou zde 2 apartmány, které pojmou až 14 osob, takže jde o ideální místo pro dovolenou větší skupiny přátel. Ceny se pohybují okolo 2.300 až 25.500 Kč v závislosti na ročním období.

Na dovolenou to vůbec není špatný nápad, co myslíte?

Autor: Karel Mareš
zavřít reklamu