Vybrané knihy, které zvýší a udrží vaši motivaci v práci i osobním životě. Proč by nemohly být skvělým vánočním dárkem?

Skvělým vánočním dárkem se může stát kniha o motivaci. Motivaci k životu potřebujeme všichni, a to ať už jde o práci či jakékoli jiné oblasti života. Představíme vám knihy, které si v oblasti motivačních rad vydobyly největší úspěch po celém světě. Nechte se inspirovat!

E. Frankl: Člověk hledá smysl

Psychiatr V. E. Frankl přežil pobyt v koncentračním táboře. V knize popisuje nejen své přežívání v nacistických „táborech smrti“, ale popisuje lekce, které ho dovedly k duchovnímu přežití. Frankl argumentuje, že vyhýbání se utrpení není možné, záleží na našem postoji k němu a způsobu, jakým se s utrpením vyrovnáváme. A jak se z něho poučíme do budoucna. Knih se prodalo 10 milionů kopií ve 24 jazycích a rozhodně stojí za to mít ji v knihovničce.

Jen Sincero: Jsi prostě borec

Motivační kniha pro ty, kdo se zabývají „životním designem“. Jen zde popisuje čtenářům jednoduchá cvičení, která pomáhají lidem identifikovat jejich omezující víru, postoje i návyky. Poskytuje také jednotlivé rady, skvělým vtipným způsobem, takže své čtenáře rozhodně zaujme a motivuje k tomu, aby začali dosahovat takového úspěchu, jaký od života chtějí.

 

William H. McRaven: Ustel si

Chcete-li změnit svět, začněte tím, že si ustelete postel. Kniha se zabývá 10 principy, které byly obsažené v projevu admirála Williama H. McRavena, jak se je naučil během školení Navy Seal. Tato pravidla mu posléze pomohla překonat různé překážky, kterým během své kariéry čelil. V textu si přečtete příběhy z admirálovy služby, ale hlavně se dozvíte jednoduchou a prostou moudrost i povzbuzení, které inspirují čtenáře k dosahování vyšších cílů v každodenním životě.

Paolo Coelho: Alchymista

Alchymista je úžasným příběhem o inspirativní cestě k sebepoznání. Mysticismus a moudrost se prolínají v tomto světově proslulém románu. Celkově kniha povzbuzuje každého z nás, abychom naslouchali svému srdci, poznali jedinečné životní příležitosti a usilovali o naplnění toho, po čem toužíme.

Charles Duhigg: Chytřeji, rychleji, lépe: Tajemství výkonnosti v životě i byznysu.

Autor nastiňuje 8 konceptů produktivity, které pomáhají některým společnostem i jednotlivcům dosáhnout více než dokážou ostatní. Koncepty produktivity vysvětlují, jak mohou i běžní lidé zlepšit svůj každodenní život. Celkově kniha může pomoci každému naučit se, jak uspět a zajistit, aby průměrný den byl maximálně produktivní.

Další knihy, které by ve vaší motivační knihovně neměly chybět:

  • Don Miguel Ruiz: Čtyři dohody
  • Angela Duckworth: Houževnatost – Síla vytrvalosti a vášně
  • Carol Dweck: Nastavení mysli: Nová psychologie úspěchu aneb naučte se využít svůj potenciál
  • James Altucher: Zvolte sebe
  • Rachel Hollis: Vzchop se, dievča
  • Gary John Bishop: Vyser sa na to: a začni žiť naplno
  • Mel Robbins: 5 sekundové pravidlo

Motivačních knih existuje celá řada, stejně tak jako nabídka motivačních kurzů a jednotlivých koučů. Pokud se rozhodnete pořídit sobě nebo někomu blízkému jako vánoční dárek alespoň 2 nebo 3 z uvedených knih, stanete na dobré cestě k inspirativnímu a úspěšnému životu.

Přejeme příjemné čtení a… zůstaňte motivovaní!

Autor: Martin Liška
zavřít reklamu