Kylie Jenner, nejmladší miliardářka světa chce inspirovat mladé ženy, aby šly za svým cílem

Další z neuvěřitelných úspěchů dosáhla mladičká miliardářka Kylie Jenner (22). Jak to zvládla a k čemu chce inspirovat ostatní?

Dokáže otřást burzou!

Minulý rok se Kylie na Twitteru veřejně rozzlobila na nový update Snapchatu. Burza se otřásla. V reakci na její tweet: „Je tu ještě někdo další, kdo po dnešku neotevře Snapchat? Nebo jen já?“ se kurz akcií Snapchatu krátkodobě propadl o 8 %. A nešlo o nijak zanedbatelnou částku, burzovní hodnota těchto 8 % byla 1,7 miliardy dolarů! Tento konkrétní příklad jasně ukazuje, jaký vliv tato mladičká žena má.

A co magazín Forbes?

Tady se Kyliin vliv ukázal snad ještě výrazněji. Hospodářský magazín ji v březnu 2019 prohlásil za nejmladší self-made miliardářku všech dob. Pozoruhodné na tom všem je, že krásná Kylie dosáhla svého obrovského úspěchu za pouhých několik let. V roce 2015 kráska začala nabízet přes internet rtěnky. Vyprodaly se za pár minut!

Kylie Cosmetics

Krátce po tomto úspěchu Kylie založila podnik Kylie Cosmetics, který pouze do jednoho roku dosáhl obratu ve výši 300 milionů dolarů! Je vůbec možné, takhle zbohatnout na lesku na rty? Rozhodujícím úspěchem firmy je marketing, a ještě přesněji, Kylie založila značku sama za sebe. Pochopila lépe než kdokoli jiný, jak využít internet pro své potřeby a byznys postavila na sociálních sítích. Snad každou hodinu Kylie postuje fotky svého krásného a dokonale nalíčeného obličeje.

Nápad z nouze

Přitom nápad na tento byznys vznikl vlastně z nouze. Kylie od 15 let šílela po rtěnkách, protože nebyla spokojená se vzhledem svých rtů. Vykupovala v obchodech rtěnky v barvě rtů, aby nikdo nepoznal, že je má upravené rtěnkou. Stále však nemohla najít tu „dokonalou“, která by byla přesně pro ni. A tak začala tvořit své vlastní rtěnky, přiznává Kylie a netají se s tím ani na veřejnosti. Její fanoušci ji za upřímná prohlášení milují.

Kritici Kylie vyčítají, že se snadno vytvoří byznys, když se narodila do zámožné rodiny. Jenže Kylie razantně tvrdí, že na jejím účtu není jediný zděděný cent z rodinného dědictví. A na to je patřičně pyšná. Tomuto prohlášení lze věřit. Ve chvíli, kdy kráska odstartovala fungování své firmy, na sociálních sítích už měla obrovskou platformu příznivců.

Zámožná a provařená rodina

Pravda je, že její rodina – matka Kris Jenner, sestra Kendall a Kourtney Kardashian se v roce 2007 úspěšně provařila v televizní sérii Keeping Up With The Kardashians. Nelze popřít, že Kylie se proslavila právě díky rodině a televizi. Ale vydělat peníze přes sociální média, to už zvládla úplně sama. Na dotazy ohledně své práce odpovídá, že se jí prostě podařilo překonat limity, ale stálo to hodně tvrdé práce a píle.

Kylie chce inspirovat mladé ženy, aby pracovaly na tom, čemu věří. Žádné hranice neexistují! A v tom má Kylie pravdu. Možná jí rodina k úspěchu pomohla, ale když se rozhlédneme – kolik lidí uspělo jen díky sociálním médiím, vidíme, že to jde. A že sociální sítě stále zůstávají nejpříznivější a nejlepší cestou k úspěchu!

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu