Renata Hervetová: krásný šperk je klíčem k ženské duši. I ten ocelový.

Šperk by měl podtrhnout a doladit originalitu ženy. Každá jsme jiná, ale nabídka šperků je tak široká, že si na své přijde každá. A jelikož firma Renaty Hervertové dováží i pánské hodinky, výběr je i pro muže. Samozřejmě nesmíme zapomínat na to, kolik mužů kupuje šperky svým vyvoleným jako dárek. Jednotlivé kousky se dají dobře kombinovat, tím jsou tyto luxusní doplňky výjimečné.

Nejdřív móda, potom klenoty

Cesta Renaty začala obchodováním s módou. Vždycky se zabývala obchodem, první firmu se svým společníkem založili již v roce 1998. Tehdy dováželi z Itálie oblečení. „Vždy jsme fungovali jako výhradní zastoupení některé značky.“ říká Renata. Jednou ale jela po Itálii na motorkářské závody a úplně náhodou ji zaujal katalog s krásnými šperky jedné italské rodinné firmy. Už tehdy jí výrobky oslnily svou hlubokou ženskostí, a tak se ihned vydala přímo do sídla firmy.

Bylo až neuvěřitelné, jak setkání proběhlo. Ředitel expanze byl nadšen, že se Češi dostavili osobně a přímo. „Dostali jsme určité podmínky a museli jsme dokázat, jak si v České republice poradíme.“ pokračuje ve svém vyprávění Renata. A distribuce se povedla. Už rok na to její firma získala výhradní zastoupení. Na chodu firmy se začala podílet kromě obchodního partnera i její rodina a cestě vpřed už nic nebránilo.

Tým je to nejdůležitější

Sama Renata přiznává, že bez podpory rodiny, svého společníka a skvělého a stabilního týmu ve firmě, by takového výsledku nikdy nedosáhli. „Vždy je to o tom, jaké lidi kolem sebe máte a jak dlouho jste schopni bezproblémově fungovat a jít za vytýčeným cílem.“ shrnuje Renata. Jsou roky lepší i horší, ale na všechny jste tu společně. Přitom distribuce nebyla ze začátku vůbec jednoduchá. Zlatnictví prodávala diamanty, zlato a stříbro a my přišli nabízet ocelové šperky!

Dotáhnout věci do konce

Renata má dvě děti, tím třetím je její firma. Každý den na ni čeká nějaké překvapení, a i to ji dělá šťastnou a spokojenou. Jediné, co na své práci ráda nemá, jsou „tabulky“. „Duší jsem obchodnice, ne typ do kanceláře.“ vysvětluje. Ale od toho je tu přeci ten skvělý tým… A co je podle Renaty být (nejen) v obchodování úspěšní? „Za zcela zásadní vlastnost považuji, a to v každém oboru a odvětví, schopnost dotahovat věci do konce,“ uzavírá vyprávění Renata.

Není to jen o špercích, je to příběh o úspěchu. A schopnost dotahovat věci do konce je důležitá nejen v práci, ale v každé činnosti našeho života!

Autor: Martin Liška
zavřít reklamu