Proč ženy utrácejí za drahé značky a proč je sex s boháčem kvalitnější?

Bez peněz žít nelze a ve vztahu hrají jednu z nejdůležitějších rolí. Ze studií vyplývá, že nikoli romantická láska, ale majitelé tučných kont jsou pro ženy mnohem více sexy. A ať už peníze pocházejí právě z kont těchto milovníků nebo ne, ženy jsou ochotny utrácet za kabelky či boty desítky tisíc. Proč? I tomu přišli vědci na kloub. Žena pyšnící se luxusními značkami vysílá k ostatním ženám signál – „ruce pryč od mého muže“.

Proč drahá auta a kabelky?

Muži si prý drahé produkty kupují proto, aby ohromili opačné pohlaví. Ženy proto, aby ohromily jiné ženy. Ty, které vidí u jiných značkové produkty, předpokládají, že mají loajálního a bohatého partnera, který ženu miluje a dopřeje jí všechno. A nic na tom nezmění, že daná žena může vydělávat statisíce a koupit si louboutinky pro ni není žádný problém.

Zajímavé je zjištění, že pokud žena cítí ohrožení svého vztahu s partnerem, automaticky to v ní spouští touhu dávat na odiv drahé značky. Jako by tyto značky fungovaly coby štít a pocit nedotknutelnosti. Ženy, které jsou single, komunikují svými značkovými produkty v podstatě stejné sdělení jako ženy zadané – „ruce pryč od mého budoucího partnera“. Okázalé spotřební chování má vliv na sociální postavení ženy ve skupině dalších žen.

S výší konta stoupá přitažlivost muže i kvalita sexu

Z evolučně biologického hlediska je odpověď jednoduchá. Ženy se při výběru partnera řídí jeho schopností uživit potomstvo. Nikoho tedy nepřekvapí, že movití muži mají ve fázi flirtu opravdu začnou převahu. Poznatek, že peníze také sexuálně vzrušují, je poměrně nový. Nicméně průzkumy mezi ženami skutečně potvrdily, že drtivá většina žen, které odpověděly, že při každém milování se svým partnerem dosahují orgasmu, měla velmi bohatého muže.

Co na to feministky?

Zajímavý je také fakt, že atraktivita boháčů nevymizí ani s přibývajícím věkem ženy.

Běžně bychom předpokládali, že dobře situovaná manažerka kolem padesátky nemá zapotřebí lovit boháče ani z erotických, ani z finančních pohnutek, přesto tomu tak není a bohatý milenec má větší schopnost ženu sexuálně vzrušit. Feministky samozřejmě odmítají model, kdy by se museli k muži lísat a obskakovat ho, aby jim něco drahého koupil.

Ale nezoufejte. Nemusíte být radikální feministka, abyste to měla postavené jinak. Ženy kolem třicítky, zejména ty s vysokoškolským vzděláním, na vyšším kontě ani vyšším příjmu svého manžela nebazírují. Často vydělávají i víc než manžel a ani jeden z partnerů s tím nemá žádný problém.

A pokud jste průměrný, spokojený pár s dětmi nebo žijete single a vyznáváte jiné hodnoty… i s tím se dá v současné společnosti žít!

 

 

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu