Ano, ano, ano! Chcete slyšet tuhle odpověď? Co NEdělat při žádosti o ruku?

Jste zamilovaní a nic by vám neudělalo větší radost, než kdyby vaše vysněná polovička řekla své ANO a vy mohli spolu plánovat svatbu a spokojený život už navždy? Pak už je třeba sebrat jen všechnu svou kuráž a tu vyvolenou nějak romanticky požádat o ruku.

Nezklamte ji!

Věřte, každá žena si tenhle jedinečný okamžik představuje již od malička, kdy si hrála s kamarádkama na nevěsty – a tyhle představy je neopustily ani do dospělosti. I přes hojnost rozvodů je tato chvíle pro většinu z nich jen jednou za život, tudíž byste měli udělat všechno pro to, aby byl tento zážitek pro ni absolutně jedinečný a nezapomenutelný! Jak požádat ženu o ruku – o tom se dočtete mnoho článků, ale pokud se nenecháte inspirovat a chcete raději provést svůj plán, raději čtěte dál, aby nedošlo k nějakému faux-pas či fatálnímu výsledku vaší žádosti.

Jak tedy rozhodně NE?

Prsten zapečený v jídle nebo vhozený do pití

Ano, v romantických filmech u takovýchto scén ženy rády brečí, ale jak je již zmíněno – jedná se o film. Představte si tu otřesnou realitu – prsten vydolovaný z dezertu zrovna nevypadá moc reprezentativně a svou krásou jistě nenabádá k touze navléknout si ho na prst. Navíc – kde je vaše žádost na kolenou? Ta musí vytažení prstenu přece předcházet – takže takhle určitě NE!

Pozor na alkohol!

Jistě, jedná se o velký krok a mnoha mužů je při něm přinejmenším trochu nervózní, ti, kteří trpí trémami se potřebují rychle dopředu uklidnit, aby to na něm partnerka nepoznala ještě před tím, než vůbec pokleknou. Tudíž zvolí tu nejjednodušší formu uklidnění – panákem. Ale tím by to mělo končit. Každý další panák navíc už je jen jízdenka do pekla. Partnerka jistě nechce vzpomínat celý život na to, jak jste ze sebe to magické „vezmeš si mě“ horko těžko soukali a ona se snažila vám rozumět alespoň odezíráním ze rtů.

Osobitost žádosti

V dnešní elektronické době to není nic neobvyklého, někdo to dokonce považuje za romantické gesto, ale, pánové, nikdy, opravdu NIKDY nežádejte partnerku o ruku pomocí sociálních sítí či ostatními formami nepřímého kontaktu, jako například sms či emailem. Tady neexistuje žádná výjimka – o ruku se prostě žádá osobně.

Buďte slyšet!

Při samotné žádosti je třeba mluvit nahlas, srozumitelně a hlavně upřímně. Žena z vás vždy vycítí, jestli si ji chcete vzít jen z povinnosti, stereotypu nebo prostě jen proto, že by to tak mělo být. Pokud to tak necítíte, tak to prostě nedělejte. Ušetříte si mnoho komplikací do budoucna, protože se budete pořád cítit svázaní tím, že se od vás něco očekává.

Pokud jste ale opravdu přesvědčeni, že to tak má být, neváhejte, jděte do toho, ale nezapomeňte na to nejhlavnější! Správný výběr prstenu! Špatně zvolená velikost či materiál může celou žádost zkazit a to si přece nikdo z vás nepřeje. Tak, pánové, hodně štěstí!

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu